Metodická hodinka 30.1.2020 tendon hlubina od 20:00

Čus všichni,

Rád bych na stěně udělal menší vzdělávací metodickou hodinku na téma nácvik pádů a jejich jištění. Termín bych viděl na 30.1. ve 20:00 hodin na Hlubině.

Podrobnější obsah témat:

  • 3 základní zásady bezpečného lezení
  • Jištění s kýblem a poloautomaty Click Up, Gri-gri, (pokud někdo vlastníte: Mamut Smart 2.0, Edelrid Mega Jul, Revo Wild country)
  • Dynamické/statické jištění
  • Jištění těžkého lezce lehkým jističem
  • Chytání pádů

Pokud byste o metodickou instruktáž měli zájem, dejte mi vědět na mail mares.petr@ovak.cz  . Případně můžete napsat, jestli byste měli zájem o jiná témata. Pokud by se první instruktáž vydařila, mám v hlavě ještě jednu – na téma vícedélkové lezení.

Instruktáž není určená pro úplné nováčky – nenahrazuje horoškolu. Je to spíše pro aktivní lezce, kteří na horoškole nebyli, nebo už od jejich horoškoly uběhlo spoustu vody a kteří třeba cítí, že jištění moderním lanem přes rameno není to pravé ořechové…

Mějte se fajn a dejte prosím vědět, jestli byste měli zájem. Petr Mareš

1 komentář u „Metodická hodinka 30.1.2020 tendon hlubina od 20:00“

  1. Ahoj,
    Vzhledem k pozitivním reakcím potvrzuju termín metodické hodinky: čtvrtek 30.1. 20:00, sraz u stěny u baru – naproti zamykacích skříněk. Z materiálu budete potřebovat: lano do dvojice (nebo trojice), jistítko (kýbl), odsedku + zámkovou karabinu. Kdo máte, můžete vzít nějaký poloautomat případně brzdu Edelrid Ohm.
    Mějte se fajn
    Petr M.

Napsat komentář