Velikonoční skialp 29. 3. – 2. 4. 2018

Velikonoční skialp čtvrtek 29. 3. – pondělí 2. 4. 2018.

Ubytování je zamluvené na 4 noci (29. 3. – 2. 4.), pro osm lidí– Hanka a Peťa Nováčci, Martin Belas a Eva, Ingrid, já s Maruškou, Veronika K.

Příjezd ve čtvrtek do střediska Sulden (Solda), zaparkovat na konci střediska a potom buď lanovkou nebo na lyžích na chatu.

První noc ubytování na Schaubachhuette (Rifugio Citta di Milano)  (https://www.bergwelten.com/h/schaubachhuette), cena na osobu 51 EUR s polopenzí.

Další tři noci na Rifugio Pizzini (https://www.bergwelten.com/h/rifugio-pizzini-frattola), cena na osobu 50,50 nebo 60,50 EUR na noc s polopenzí, podle toho, jestli nám dají slevu na Alpenverein nebo ne. Někdy v Itálii dají, jindy vyžadují členství v jejich asociaci CAI. Vzhledem k tomu, že jenom na potvrzení rezervace jsem čekal tři týdny přes dvě urgence, nechal bych domluvu na slevě na osobní setkání. Druhá chata poblíž byla ještě o 10 EUR dražší.

Pokud kliknete v odkazu na chaty na „Karte offnen“, otevře se vám mapa od Kompassu, podle které se dá dobře zorientovat. Stejnou mapu mám v papírové podobě.

Pro tuhle oblast jsou pěkně zpracované plány na skialpinistické túry (http://www.rifugiocasati.it/itineraries). Z vrcholů bych chtěl na Gran Zebrú a Cevedale, u první z nich se jde vršek na mačkách, ale nemělo by to být obtížné.

 

F.

Napsat komentář