Ledový Slezan 24-25.3.2018

Po 7.letech opět na zimním Slezanu. Sice už ne v luxusním pokoji a se stoly, které se tehdy prohýbaly pod jídlem. Ale v turistiké izbe, nasáčkovaní v poschoďovkách  za 25 éček.

Počasí  azuro plech, podmínky ideální, nikde ani noha.

Sopel –  cca 45 m kolmý, cepíny a mačky nedotčený  V.led, asi ne úplně ideální na rozlez, natáhli jsme tam 3 linky odspoda, a ve 14:00 řádně vytahaní už jsme mohli jít na pivo. Cestou zpět na Slezan nám to nedalo a dali jsme ještě 2 linky na Orolínův led,  cca 15-20 m dlouhý  III.led.

V noci jsem asi hodinu mlaskal na nějakého postaršího dobytka, který tam neuvěřitelně chrápal, trochu to zabralo.

V neděli v 8:30 jsme už stáli pod Velickým ledem – 2.délkový, pekelně tvrdý, vodní, nedotčený IV-V.led, sekat cepíny a mačkami se muselo na několikrát, dost se štípal. Před těmi 7. lety tam Pavlos natáhl vrcholový ledový traverz, kdy se sekalo cepínem „ na bekend“ . Letos se podařila vylézt přímá kolmá linie. Štand je v krásné jeskyňce pod převislým blokem.

Cestou zpět jsme pokukovali na Birkenmajera, ale vypadalo to spíše na „ledovou turistiku“ tak jsme zvolili Nevestin závoj.

Nevestin závoj – 2.délkový krásný III-IV. led, s jedním kolmým místem, které by se dalo i oblézt. Lezli jsme na sluníčku, cepíny a mačky se sekaly jak do másla, ideální bonbónek na závěr.

  Ledům zdar!!!

 

 

1 komentář u „Ledový Slezan 24-25.3.2018“

Napsat komentář