Podzimní Maratón 2019, časově relokovaný do ledna 2020

Lezecký maratón – 4. ročník

Řádný podzimní termín (2019) byl odvolán, protože se na stěně  pořád něco kutilo. Zdálo se, že všichni se na akci připravovali a tak byl termín přeložen na 25. leden 2020, když už bez maratonu nemohl nikdo žít.

Datum se blížilo, Stěna začala zuřivě stavět nové cesty a matka příroda postavila svoje překážky – tu zákeřný útok bacilů, tam operace různých končetin…

Sestavy dvojic se měnily průběžně ještě i před závodem. Klidně můžeme pochválit všechny pravidelné účastníky za kuráž, protože věděli, co je čeká a nové účastníky, protože nevěděli, do čeho jdou. Byli i tací, kteří kromě taktiky výstupů promysleli i svoje kostýmy jako Iva s Katkou. Povoleného dopingu bylo dost, napečené buchty, krabice želatinových medvídků, magnezium v prášku (v nouzi nejvyšší). Ale tím největším povzbuzením byla určitě dobrá nálada, aspoň já to tak vidím…

Čas jsme nevnímali, život si plynul podle našich pravidel. Kromě nás Starťáků přilákal Maraton také „přespolní“. Přihlásilo se 7 dvojic, včetně dvojice z Polska. A kdo nebyl úplně spokojen s umístěním nebo taktikou, kterou zvolil, má šanci už na podzim při dalším, regulérním 5. ročníku Maratonu 2020.

Milica

Vtesnať atmosféru a rozmery horského lezenia do sveta umelých chytov bolo myšlienkou v poradí už štvrtého ročníku lezeckého maratónu.

Dnešný svet bývá často založený na princípoch výkonu, čísel, obtiažností a hodnotení.

Lezecký maratón má v sebe krásnu vlastnosť. Aj napriek tomu, že v lezeckom maratóne máme každoročne víťazov, nikdy nemáme porazených. Je tomu tak preto, lebo víťazí každý sám nad sebou.

Dovolím si na záver pridať myšlienku fenomenálneho horolezca zo starých čias ” kedy sa viac liezlo a menej kecalo”. Lezec veľkých stien Radan Kuchař povedal: “Hodnota horolezeckého výkonu, by se měla měřit mírou radosti, kterou nám přinese.” Ďakujeme, že vám maratón prináša radosť a prajeme vám, abyste svojou radosťou merali i hodnotu svojich horolezeckých výstupov.

Zdar a silu. Karol + Petřík

(s laskavým svolením Petra Č. vložil JB aby byli uspokojeni i ti, kteří odmítají FS alias knihu xichtů)

výsledková-listina.pdf

 

Napsat komentář