Letní písky 2022 – shrnutí akce

Zdarec,

letošní tradiční oddílovou akci na písku máme za sebou. Změnili jsme destinaci a byli jsme poprvé v Lužických horách, ve Sloupu v Čechách. Výběr místa se dost povedl! Ubytováni jsme byli ve dvou chatách (Sloup a Prázdninový dům) jednu jsme zabrali celou a druhou částečně. Ubytování dle mého názoru bylo velmi dobré, krajina a okolí jsou parádní na turistiku, kola a lezení i když materiál je trochu horší (lámavý a měkký zvláště ve Sloupu ala Hruboskalsko). Po přejetí autem do 30 km od ubytování je pěkné lezení na Vajoletkách, Havranu, Obrwegrech. Koupání bylo v pěkném písčitém rybníku kousek za domem na placené (40 Kč dospěly) i neplacené pláži.

Účastníci zájezdu na celý pobyt: Mückovi, Klimánkovi, Mareši, Nováčci, Macháčci, Kamínci, Hlásní, Janci, Mára, Šimon, Michal Kr., Krtek, Ondrušovi, Hermani, Cimprichovi, Vilda, Mardžanka. Čenžáci a Mildorfovi (necelý pobyt). Dohromady čítala celá grupa 31 dospělých, 17 dětí, 5 sudů piva, 1 chlaďák, 16 kol a 1 vozíček za kolo.

Lezecky pobyt letos hodnotit nemůžu, nelezl jsem kvůli přetrvávající rekonvalescenci s natrženým svalem. Počasí víceméně vyšlo, do středy slunečno – teplo až vedro, pak se výrazně ochladilo, místy i pršelo. Na lezení, turistiku a cyklistiku to ovšem nemělo zásadní vliv, každý den vyrážely různě početné skupiny do skal na kolo nebo na vycházky.

Závěrem bych chtěl účastníkům zájezdu poděkovat za milou společnost, bezproblémový pobyt a těm co nejeli, bych návštěvu Lužických hor doporučil.

HORE ZDAR!!!

Pavlos

PS. z pohledu lezeckého se obracejte na Novajdu, Arna, Peťu Mareše, Krtka, Michala, Macha a další..

Zlezena byla prakticky všemi lezoucími ve Sloupu věž Turecká hlava – údolní stěnou za Vpěkná německá klasika z 30. let na místní dominantu.

 

Napsat komentář