Lezecký maratón 2017 – druhý ročník

Kdo se zúčastnil loňské akce, věděl, co bude obnášet ta letošní. S lehkým mrazením v zádech si někteří říkali, když to šlo loni, mohlo by se to podařit i letos. Našli se ovšem i tací, kteří si libovali, že si pořádně zalezou a stráví na stěně celý den. Organizátoři „pilovali“ a nenápadně zpřísňovali pravidla.

Počasí nám „přálo“, byl krásný podzimní den, takže každý, kdo měl trochu rozumu, vyrazil do přírody, do haly přišlo nesrovnatelně méně lezců než loni a my závodící jsme se nemuseli „prát“ o cesty. Při registraci se doladily dvojice a pak už vzhůru do díla, každý podle své taktiky. Lezení střídaly chvilky oddechu s šálky kávy a jinými povzbuzovadly, později přišly na řadu dávky magnezia proti křečím a všemožné masti na unavené končetiny. Také se objevil povolený dopink v podobě buchet, se kterými přišli Vahoši, předseda s obří lahví piva a Saša s milým úsměvem – všechno se přece počítá…

Čas ubíhal, naše pohyby se stávaly vláčnější a vláčnější až robotičtější. Dvojice postupně dokončovaly maratón cest, tiskové středisko sčítalo a sčítalo, až se podařilo „vyplivnout“ úžasnou tabulku s výsledky. Ceny byly hodnotné a vtipné (hrníčky s logem oddílu a soutěže pro vítěznou dvojici), i šampus byl a spousta dobré nálady. Kdo nevěří, ať tam běží …. nebo spíš ať přijde příští rok.

M. Č.

    

3 komentáře u „Lezecký maratón 2017 – druhý ročník“

  1. Je dobré občas testnout, kde má člověk své hranice a marathoooon to fakt prověřil. Lezli jsme co to pustilo a přestože jsme odpočívali tělo neošulíš. Ve čtvrtky to neflákám a v létě jsem taky neproležel všechno na zádech, nikdy jsem ale nezažil, abych při lezení dostával do rukou křeče (a fakt se s tím nedá lézt). Když k tomu připočtu bandu, která se tam sešla + závěrečné posezení, hodnotím to jako velmi, velmi povedený den. Vůbec mě nemrzí, že jsem byl v tak krásný den zavřený v hale. Vzdáleně tuším kolik asi práce a času se skrývá v přípravě takové akce a není mnoho možností jak to ocenit, takže alespoň VELKÉ DÍKY VÁM OBĚMA PETŘE a KAROLKO!!!!!

Napsat komentář