Lezecký maratón 2024 – VI. ročník

Lezecký maratón 2024 – VI. ročník s podnázvem:
“Nie je dôležité vyhrať, ale zvíťaziť sám nad sebou”

Ctít či nectít tradici …
Lezecký maraton 6. dubna 2024, La Skala v Žilině

Letošní Maraton málem nebyl, to když jeden z jeho zakladatelů Petr Č. prohlásil, že už ho organizovat nebude. Nakonec přislíbil pomoc Křiky a ještě přemluvil manželku Zdeničku, s odůvodněním že pěkně píše (rozumějte diplomy). Takže Maraton proběhl za účasti 9 dvojic. Kamarádi pilně trénovali, to jsem si dobře všimla. Nepřekvapilo, že zvítězila dvojice Veronika Jakůbková a Michal Kratochvíl. Výsledky můžete nastudovat z tabulky. Krásně jsme si zalezli, každý co uměl a co mu tělo dovolilo. Bylo i trochu smutku, stačilo přece tak málo, aby umístění dopadlo lépe … jistě, ale soutěž je soutěž a výzva, a také trochu štěstí.

… a co kdybychom to příště udělali jinak, kdybychom změnili…, kdyby … a nápady se začaly rojit z našich hlav a z mobilů. Možná, že příští ročník bude vypadat jinak nebo nebude vůbec, tradice netradice. Změnit přece můžeme všechno. Ovšem pro tuto chvíli jisté je, že jsme báječně ukončili zimní „indoorovou“ sezonu a teď zase do skal. Jaro/léto už je tu!

Milica

Děkuji za účast a krásné výkony. Děkuji všem, kteří přiložili ruku k dílu. Snad mne zase příští rok někdo přemluví, aby se maraton uskutečnil.

Jinak bych nechtěl slevovat z množství cest. Když to zvládli zdravotně a věkově hendikepovaní, tak to musí zvládnout každý. Taky nechci stanovovat výkony na čas. Ztratilo by to tu atmosféru pohody a sounáležitosti a zbyla by z toho jen honička za výkony. Takhle se dá skloubit obojí.

Petr

 

TAKULKA VÝSLEDKŮ:
(pomocí Ctrl a myši se dá zmenšovat a přepínat mezi listy, aby bylo vše vidět)

 

 

Napsat komentář